LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Sestdien, 25. maijā, Rīgas Purvciema vidusskolas laukumā norisinājās #WePlayStrong meiteņu futbola festivāls, kuru organizēja Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar Rīgas Futbola federāciju (RFF) un FK Dinamo Rīga klubu. Svētku dienas aktivitātēs iesaistījās 60 apkārtējo rajonu meitenes.

Pasākumā, kurā varēja piedalīties visas interesentes vecumā no 4 līdz 15 gadiem, meitenes sagaidīja pārsteigumi un dāvanas, piedaloties dažādās aktivitātēs kopā ar Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases un FK Dinamo Rīga spēlētājām. Dalībniecēm bija iespēja ne vien iesaistīties dažādos ar futbolu saistītos vingrinājumos, bet arī uzzināt ko vairāk par Latvijas izlases spēlētāju pieredzi futbolā un iespējām, kādas sniedz šis sporta veids.

"Pēdējos gados LFF arvien vairāk pievērš uzmanību tautas futbola jeb Grassroots segmenta attīstībai, sniedzot iespēju pēc iespējas lielākam cilvēku skaitam iesaistīties un izbaudīt futbolu. Šis pasākums bija domāts jaunajām meitenēm, lai iepazīstinātu viņas ar šo sporta veidu, palīdzot atklāt futbolu no citas puses un laužot stereotipiskus uzskatus," izceļ LFF Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina. "Šāda veida festivālus nu jau tradicionāli organizējam, sadarbojoties ar reģionālajiem futbola centriem un klubiem. Šādu modeli uzskatu par efektīvu un produktīvu, jo ar reģionālo vadītāju palīdzību varam apzināt, kuri klubi grib organizēt līdzīgus pasākumu un attīstīt meiteņu futbolu. Vadītāji aktīvi iesaistās pasākumu koordinēšanā savā reģionā, savukārt klubi ir atbildīgi par pasākuma saturu no sportiskās puses, konsultējoties ar LFF un organizējot festivālu tā, lai tas būtu pēc iespējas atraktīvāks un pievilcīgāks meitenēm."

Festivāla dalībnieces kopā ar FK Dinamo Rīga spēlētājām aizvadīja apļa treniņu ar dažādiem no futbola atvasinātiem vingrinājumiem, bet noslēgumā notika īpaša spēle starp pasākuma dalībniecēm un 11 Rīgas komandas futbolistēm.

"Ne katra meitene izvēlēsies futbolu kā savu nodarbi, tomēr šādu pasākumu esamība dod katrai meitenei iespēju izmēģināt šo sporta veidu. Šādām svētku dienām ir īpaša pievienotā vērtība gan pašām dalībniecēm, gan klubiem, jo meitenēm klātienē ir iespēja pievienoties klubam - stratēģiski organizējam pasākumus tajās vietās, kur jau darbojas kāds klubs, kas tādējādi iegūst platformu jauno spēlētāju piesaistei," piebilst Ņina Travkina. "Aicinu vietējos klubus ciešāk sadarboties ar reģionālo futbola centru vadītājiem un būt proaktīviem. LFF dara visu, lai šādus pasākums organizētu pēc augstākajiem standartiem. Tas ir komandas darbs, kur bez klubu un reģionālo centru ieguldījuma labs rezultāts nav iespējams. Kopā mēs varam panākt daudz vairāk, nekā katrs izolēti viens no otra."

Festivāla dalībnieces dāvanā ieguva #WePlayStrong piemiņas balvas, diplomus par centību un pārsteiguma balvas no pasākuma atbalstītāja SPLAT Latvija, bet svētkos dalību ņēmušās skolas tika pie futbola bumbām.

"Šis bija lielisks un labi aizvadīts pasākums, kas visām dalībniecēm sniedza pieredzi un pozitīvas emocijas. Lai arī laikapstākļi nelutināja, noteikti aizbaidot vēl citas spēlēt gribētājas, šādi pasākumi ļauj mazajām meitenēm sākt iemīlēt futbolu un attīstīt sieviešu futbolu Latvijā. Par vienu no spožākajiem mirkļiem pasākumā var nosaukt īpašo Zvaigžņu spēli, kurā meitenes no Sieviešu futbola līgas komandas bija kā paraugs mazajām meitenēm. Tā viņām bija papildus motivācija atņemt bumbu un gūt vārtus. Paldies visiem, kas apmeklēja un piedalījās šajā brīnišķīgajā meiteņu futbola festivālā," pauž FK Dinamo Rīga komandas kapteine un Latvijas izlases aizsardze Anastasija Ročāne.

LFF izsaka pateicību RFF, FK Dinamo Rīga un SPLAT Latvija par atsaucību, iesaistīšanos un ieguldīto darbu veiksmīgā pasākuma norisē!

#WePlayStrong ir visā Eiropā notiekoša meiteņu futbola popularizēšanas kampaņa, kuras mērķis ir palielināt meiteņu skaitu futbolā, parādot to kā modernu un veselīgu sporta veidu. Plašāka informācija – www.sieviesufutbols.lv.

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo