LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Rīgas Futbola federācija (RFF) piedāvā interviju ar organizācijas prezidentu Eduardu Boriseviču, kurā RFF vadītājs atskatās uz paveikto savas darbības otrajā pusgadā un ieskicē aktuālos biedrības paveicamos darbus un nostādītos mērķus tālākā nākotnē.

Kā vērtē biedrības paveikto darbu aizvadītajā ziemas periodā un vienlaikus – savā prezidenta darbības otrajā pusgadā?

Pusgadu atpakaļ notikušajā intervijā jau minēju par izmaiņām, kas šobrīd notiek Latvijas futbolā, par to runā futbola sabiedrība un to var sajust. Tās tiešā veidā ietekmē ne tikai Latvijas Futbola federācijas (LFF), bet arī mūsu darbību, saprotam, ka atsevišķas lietas turpina funkcionēt veiksmīgi, bet vēl atsevišķās – nepieciešamas pārmaiņas. Un tas ir izaicinājums ne tikai pašai federācijai. Ir būtiski, lai aktīvi savas profesionālās kompetences ietvaros darbotos arī paši klubi un futbola organizācijas, lai risinātos čakls, kopējs darbs un konstruktīva reaģēšana uz dažādām problēmsituācijām. Tikai tādā veidā iespējams turpināt Rīgas un, protams, Latvijas futbola attīstību. Protams, ikvienam gribas stabilu un drošu vidi ikdienas futbola dzīvē, nevis tādu regulāru skandālu apjomu, kādu piedzīvojam pašreizējā Latvijas futbola vidē. Tomēr šādos mainīgos apstākļos tikai ar kopīgu un čaklu darbu iespējama kustība uz priekšu, iespējams progress un attīstība.

Kas šajos apstākļos mainījies RFF iecerēto plānu īstenošanā?

Šeit jāatzīmē vairākas lietas, kuras pirms pusgada plānojām, bet diemžēl nerealizējām. Pirmkārt, tas attiecas uz tradicionālo Rīgas futbola čempionātu – tā kā valsts mēroga Otrās līgas sacensību organizēšanu savā paspārnē pārņēma LFF, mūsu iecere rīkot atsevišķu lielā futbola turnīru nevainagojās panākumiem, jo atsaucās vien trīs komandas (visas dublieru). Šī iemesla dēļ izšķīrāmies vien par Rīgas Superkausa mača un augusta sākumā plānotās Latvijas galvaspilsētas kausa izcīņas organizēšanu. Nav izslēgts, ka tālākā vai tuvākā nākotnē Rīgas čempionāts tomēr notiks, bet šajā vasaras sezonā ļoti liela komandu interese bija par minifutbola sacensībām. Ierasto 16 dalībnieču vietā bija iespējams nokomplektēt vēl kuplāku komandu skaitu, tomēr dažādu apsvērumu dēļ izšķīrāmies palikt pie šī dalībnieku daudzuma.

Šajā sakarā vēlētos aicināt amatieru futbola kolektīvus būt profesionālākiem savu ikdienas aktivitāšu realizēšanā un plānošanā. Diemžēl vēl joprojām federācija savā ikdienas darbā novēro iesīkstējušo stereotipu, ka amatieru futbols vienlaikus nozīmē amatierisku pieeju arī visiem citiem jautājumiem organizatoriskajā darbā. Tā nedrīkst būt.

Viens no federācijas plāniem bija vēl daudzpusīgāka korporatīvo turnīru organizēšana. Vai to ir izdevies paveikt?

Viens no mūsu galvenajiem plāniem šajā jomā bija “HoReCa” (viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas nozare) segmenta mērķauditorijai plānota turnīra izveide, bet galu galā īstenojām kvalitatīvu astoņu dalībnieču kausa izcīņu loģistikas uzņēmumu vienībām. Šāds turnīrs risinājās pirmo reizi, un šī bija trešā specializētā nozare (neskaitot finanšu un IT), kuras auditorijai organizējām šādas sacensības. Pieļauju, ka jau nākamās ziemas sezonas ietvaros varētu notikt ilgāks Latvijas korporatīvo uzņēmumu čempionāts telpu futbolā. Interese no potenciālo dalībnieku puses ir pietiekoši liela, un ļoti iespējams, ka šis turnīrs varētu aizvietot ierasto banku čempionātu, ņemot vērā šajā sektorā esošo krīzi.

Kādas galvenās pozitīvās tendences vari minēt, izvērtējot pēdējā pusgada paveikto?

No pozitīvajām lietām uzreiz vēlos izcelt “Ādas Bumba” sacensību pēc ilgākas pauzes atgriešanas Rīgas reģiona klubu jaunatnes U-13 un U-15 vienībām. No “grassroots” viedokļa šāds turnīrs ir ļoti būtisks tieši šīm vecuma grupām, jo bez meistarīga Latvijas čempionāta attiecīgā vecuma jauniešiem nav citu iespēju gūt futbola spēļu praksi. “Ādas Bumbas” sezona sāksies jau šo svētdien, 19. maijā. Šajā sakarā jo īpaši vēlamies pateikties Mārupes Sporta centram par sniegto atbalstu šo sacensību īstenošanā.

Tāpat kā pozitīvu tendenci vēlos atzīmēt finanšu rezerves izveides principu korporatīvajos turnīros, iegūtos finanšu līdzekļus tādā veidā novirzot dažādu sociālās atbildības projektu īstenošanā. Šajā sakarā arvien pieturamies pie RFF devīzes – esam “par futbolu, par futbolu ikvienam”. Cenšamies arī vēl biežāk komunicēt un pat braukt ciemos pie klubiem, atspoguļot to veiktās ikdienas aktivitātes Rīgas futbola attīstībai.

Kā esmu iepriekš minējis, mūsu futbola sabiedrību gaida daudz jauni izaicinājumi, tādēļ esam atvērti visām Rīgas futbola organizācijām – atvērti kopīgam, aktīvam darbam. Tāpat – līdzīgi kā iepriekš – esam gatavi savās rindās uzņemt aktīvus, mērķtiecīgus un futbolu attīstīt gribošus darbiniekus, lai kopā realizētu vēl vairāk ieceru. Jo īpaši šajā ziņā lūkojamies pēc papildspēkiem projektu vadības un komunikācijas nozarē (interesentiem lūdzu pieteikties līdz 31.maijam).

word Par komunikācijas speciālista prakses vietu

camera icon Par projektu vadītāja prakses vietu

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo