LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020
Meiteņu futbolu popularizējošā un attīstošā projekta Meiteņu futbols atgriežas skolās Rīgas komandu turnīrā uzvarējusi Rīgas Rīnūžu vidusskola, kas bijusi labākā starp galvaspilsētas pārstāvēm visās trijās projekta sezonās. Pašu zālē 16. aprīlī notikušajās izšķirošajās spēlēs Rīgas Rīnūžu vidusskola vispirms pusfinālā uzvarēja Rīgas 13. vidusskolu, pamatlaikā cīnoties neizšķirti 2:2 un pēcspēles sitienos triumfējot ar 2:0, savukārt finālā ar 3:0 tika apspēlēta Rīgas 21. vidusskola. Trešajā vietā ierindojās Rīgas 13. vidusskola, kas ar 5:1 pārspēja Babītes vidusskolu.

TURNĪRA REZULTĀTI

Kā ziņots, projekta ietvaros tā trešajā sezonā spēkiem mērojās skolu komandas ar 2005.-2007. dzimšanas gada skolniecēm Rīgā un Daugavpilī. Projekts pirmoreiz vēsturē tika realizēts arī ārpus Rīgas. Galvaspilsētas skolu turnīrā piedalījās kopumā 10 komandas, kamēr Daugavpils sacensības, kurās uzvarēja Daugavpils 9. vidusskola, pulcēja 13 vienības.

"Projekta galvenais mērķis ir veicināt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu starp skolniecēm, iepazīstinot viņas ar sporta karali futbolu, lai pēc pirmās iepazīšanās viņas varētu jau pievērsties futbola nodarbībām kādā no klubiem. Salīdzinot ar iepriekšējām sezonām, sacensību nolikumā tika ieviestas izmaiņas, kas ļāva komandas pieteikumā iekļaut tikai divas licencētas spēlētājas. Šīs izmaiņas būtiski iet kopā ar projekta mērķi piesaistīt futbolam vēl vairāk meitenes," stāsta Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola attīstības un sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina.

Visas skolas, kas piedalījās projektā, tika pie vērtīgām balvām - piemiņas kausiem par dalību, dāvanu kartēm no veikala Komanda inventāra iegādei, suvenīriem un bumbām izmantošanai skolu nodarbībās. Pirmo trīs vietu ieguvējas saņēma kausus, medaļas un citas vērtīgas balvas.

Pirmās vietas ieguvējas savā īpašumā ieguva Latvijas sieviešu futbola zīmola formas tērpus, lai nākamgad aizvadītu sezonu jau jaunajā ekipējumā, savukārt rādošākās skolas balvu - arī  futbola formu - ieguva Babītes vidusskola. Radošakā pedagoga balvu ieguva Rīgas Rīnūžu vidusskolas sporta skolotājs Mihails Kostira, savā īpašumā saņemot abonementu uz visām Latvijas nacionālās izlases šīgada mājas spēlēm.

"Arī 2020. gadā projekts turpināsies ar mērķi ieviest meiteņu futbolu vēl vairāk Rīgas un Latvijas skolās, aptverot vismaz trīs Latvijas reģionus. Nākamā gada galvenais mērķis ir nodibināt saiknes ar klubiem, kas piedāvā meiteņu futbolu, lai nodrošinātu dabisku pāreju tām meitenēm, kuras grib nodarboties ar futbolu arī ārpus savām skolas gaitām," piebilst Ņina Travkina.

LFF izsaka pateicību visiem dalībniekiem un skolām, kas iesaistījās projektā un popularizē futbolu savā skolā. Paldies Rīgas Futbola federācijai (RFF) par sadarbību Rīgas pasākumu koordinēšanā, kā arī veikalam Komanda un SPLAT Latvija par atbalstu!
 

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo