LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Rīgas Futbola federācija (RFF) piedāvā interviju ar organizācijas prezidentu Eduardu Boriseviču, kurā RFF vadītājs atskatās uz paveikto savas darbības pirmajā pusgadā un ieskicē biedrības paveicamos darbus un nostādītos mērķus nākotnē.

Prezidenta amatā esi nu jau aptuveni pusgadu. Kā vērtē paveikto šajā laika periodā?

Jau iepriekš, strādājot kā organizācijas izpilddirektoram, izdevās ļoti daudz lietu sakārtot un attīstīt, man bija skaidrs redzējums par to, kādos sektoros darbojamies labi un kādos būtu nepieciešami uzlabojami. Šī pavasara kongresā, kandidējot prezidenta amatam, prezentēju RFF nākotnes vīziju un to stratēģisko ceļu, kas, manuprāt, būtu veicams. Tas viss iet kopā ar mūsu saukli: “Mēs par futbolu! Futbolu ikvienam!”. Nekādas kardinālas izmaiņas šajā pusgadā netika veiktas, nebija tādas vajadzības, strādājām pēc plāna, bet skaidrs ir tas, ka futbols mainās. Līdz ar to mainās arī tādu organizāciju kā FIFA un UEFA dienaskārtība, mainās Latvijas Futbola federācija (LFF) un ir saprotams, ka šīm tendencēm jāseko arī Rīgas federācijai.

Kā šīs izmaiņas atspoguļosies RFF organizēto sacensību un pasākumu klāstā?

Šajā vasaras sezonā mēs aizvadījām tradicionālos Rīgas čempionātus lielajā un minifutbolā. Arī nākamgad plānojam organizēt šīs sacensības tikai ar vienu niansi – LFF savā pārziņā, visticamāk, pārņems 2.līgas jeb Rīgas čempionāta norisi, kamēr RFF no savas puses organizēs 3.līgu, kur nebūs tik lielas prasības dalībniekiem, iespēja startēt tiks dota daudziem jauniem amatieru kolektīviem. Tāpat plānojam turpināt rīkot bezmaksas futbola pasākumus amatieriem, bērniem, meitenēm, lai maksimāli piesaistītu jaunu auditoriju un vēl aktīvāk iesaistītu jau esošo. UEFA redzējumā reģionālajām federācijām ir jārūpējas par “grassroots” jeb masu futbola attīstību, kamēr LFF pārziņā paliek vairāk rūpes par elites futbola pilnveidošanu. Tas būs jauns izaicinājums ne tikai mums, vēl jo vairāk citiem reģioniem. Jau decembrī, piemēram, kopā ar LFF plānojam savdabīgu eksperimentu vienā no Rīgas bērnudārziem ar paraugstundām visām vecuma grupām, sākot pat no U-3 vecuma. Ja viss sanāks, kā šobrīd plānojam, dalīsimies ar pieredzi ar citiem reģioniem un īstenosim šo programmu dzīvē.

Kādas būs galvenās RFF organizētās sacensības bērnu un jauniešu mērķauditorijai?

Patlaban mums ir divas galvenās sacensības – Rīgas jaunatnes čempionāts un Rīgas kauss futbolā telpās. Labi saprotam, ka nepieciešams paaugstināt šo turnīru organizatorisko līmeni, ceram arī uz klubu un futbola organizāciju aktīvu iesaisti šajā ziņā. Ir jau pirmās iniciatīvas un pirmie rezultāti, kā piemēram tas, ka ziemas turnīrs pirmo reizi tā vēsturē tiek plānots bez maksas, pavisam drīz būs pieejama jau detalizētāka informācija.

Kādas izmaiņas un jauninājumi dalībniekus gaida pārējām mērķauditorijām domātajos turnīros?

Pērn pirmo reizi organizējām Ziemassvētku kausa izcīņu telpu futbolā meitenēm. Līdzīgu turnīru īstenosim arī šogad. Tāpat šāda formāta sacensības jau šogad notiks veterāniem rudens minifutbola turnīra vietā, bet vēl pēc gada beigu periodā līdzīgi kā ar veterāniem vēlamies organizēt Ziemassvētku kausa izcīņu studentiem. Bez tā visa ir vēl divi nozīmīgi mērķauditorijas segmenti – amatieru regulārās sacensības un komercturnīri. Par vasaras tradicionālajiem Rīgas čempionātiem lielajā un minifutbolā jau minēju. Savukārt šajā ziemas sezonā organizējam ierasto Rīgas telpu futbola čempionātu ar 30 komandu līdzdalību, pērn bija 44. Attīstības ziņā tas ir solis atpakaļ, jo triju līdzšinējo līgu vietā palikusi tikai viena, bet gribas ticēt, ka jau tuvākajā nākotnē situācija uzlabosies. Galvenā problēma šajā ziņā ir Rīgas pašvaldības noteiktais cenu paaugstinājums tās pārziņā esošajām Latvijas galvaspilsētas sporta zālēm. RFF aktīvi strādā pie iespējas šo situāciju atrisināt, bet pagaidām pārrunas nav devušas vēlamo rezultātu. Pozitīvs faktors šajā ziņā ir tas, ka nākamā gada septembrī Rīgā risināsies Eiropas čempionāta finālturnīrs telpu futbolā U-19 izlasēm, un tas varētu dot “grūdienu” jaunu amatieru komandu izveidē un telpu futbola popularitātē kā tādā. Nav izslēgts, ka jau nākamais ziemas čempionāts varētu notikt divās līgās, un, piemēram, 10-16 spēcīgākās šīs sezonas dalībnieces startētu augstākajā no tām.

Runājot par komercturnīriem, negatīva tendence līdz ar vispār esošo situāciju valstī ir tradicionālā Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru sacensību dalībnieku skaita samazināšanās, kaut arī pat pie tik sarežģītiem apstākļiem nākamā gada sākumā ceram šo turnīru sekmīgi īstenot ar astoņu vienību piedalīšanos. Papildus tam plānojam izveidot regulāro čempionātu IT nozares uzņēmumiem, kā arī sākumam vienas dienas turnīru “HoReCa” (viesnīcu, restorānu un sabiedriskās ēdināšanas nozare) segmentam.

Cik ļoti RFF nākotnē koncentrēsies uz dažādu sociālās palīdzības projektu īstenošanu?

Mēs jau tagad pakāpeniski šai jomai pievēršam arvien lielāku un lielāku uzmanību. Ja agrāk ierobežojāmies vien ar bezmaksas vasaras jaunatnes čempionātu un atsevišķiem pasākumiem amatieriem, bērniem, meitenēm, tad šobrīd plānojam spert daudz platāku soli šajā sfērā. Jau minēju par bezmaksas ziemas turnīru futbolā telpās zēniem un speciālu programmu bērnudārziem. Bez tā attīstīsim fanu un atbalstītāju, karsējmeiteņu un brīvprātīgo futbola organizatoru kustību. Vienā vārdā, īstenosim dažādus bezmaksas projektus, investējot savus resursus, lai tādā veidā futbolam piesaistītu vēl vairāk interesentus. Jo īpaši svarīgi būtu kopā ar mūsu atbalstītājiem un partneriem attīstīt futbola brīvprātīgo kustību, kas varētu mērķtiecīgi strādāt dažādos Rīgas un pārējās Latvijas futbola projektos, apmācīt un motivēt šos cilvēkus. Brīvprātīgo programmas mērķis ir ne tikai palīdzēt sacensību organizēšanā, bet arī dot futbolu spēlējošajiem jauniešiem, tā teikt, otro iespēju atrast sevi šajā sporta veidā – organizatora, menedžera vai varbūt pat sporta ārsta veidolā.

Šajā ziņā vēlos uzsvērt, ka federācija ir atvērta visām Rīgas futbola organizācijām, esam gatavi tieši iesaistīties un piedāvāt savu profesionālo palīdzību – ieskaitot foto un PR - jebkāda veida interesanta un vērtīga futbola projekta īstenošanai. Jebkurš organizators ar labu ideju var vērsties pie mums tās sekmīgai realizēšanai. Tāpat jāpiebilst, ka visi šie sociālie projekti nebūtu iespējami bez mūsu partneru un darbinieku kolektīva profesionālās pieejas un entuziasma. Daudz kas jau ir izdarīts, bet darba mazāk nepaliek. Mūs gaida daudz jauni izaicinājumi, un esmu pārliecināts, ka kopīga darba rezultātā futbols turpinās attīstību un nostiprināsies par galveno sporta veidu Latvijas galvaspilsētā.

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo