LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Šo sestdien, 26.maijā, futbola laukumā pie Vanšu tilta Rīgā tiks atklāta jaunā pludmales futbola sezona. Tās ievadā pulksten 11:00 notiks superkausa izcīņas mačs starp pērnās sezonas Latvijas čempioni un kausa ieguvēju “Kreiss”, kā arī kausa izcīņas finālistiem FK “TUC” (abas – Rīga). Savukārt no pulksten 12:00 risināsies Rīgas kausa izcīņa ar astoņu komandu piedalīšanos.

Tradīcija sezonas sākumā aizvadīt superkausa izcīņas spēli, kurā tiekas iepriekšējā gada čempioni un kausa ieguvēji (gadījumos, ja abus titulus izcīnījusi viena komanda, tad – kausa izcīņas finālisti), tika ieviesta 2013. gadā, kad “Kreiss” pēcspēles sitienu sērijā ar 5:4 pieveica Ventspils “Honda”. Nākamajos gados superkausu ieguvušas sekojošas komandas:

  • 2014.gadā –  “BFS/Skonto/Atlas” (4:1 pret “Kreiss”),
  • 2015.gadā – “Kreiss” (9:4 pret “Dinamo Lat”),
  • 2016.gadā – “Kreiss” (7:6 pēcspēles sitienu sērijā pret RTU),
  • 2017.gadā – RTU (8:2 pret “Kreiss”).

Šopavasar par favorītiem acīm redzot uzskatāmi vairrākkārtējie Latvijas čempioni un kausa ieguvēji “Kreiss”, kamēr pērnās sezonas lielākā progressa un pārsteiguma (arī bronzas medaļas čempionātā) autoriem FK “TUC” šoreiz piedēvējama “izaicinātāju” loma. Tomēr vienā spēlē viss var notikt, arī “oranžo” sastāvs ir pietiekami pieredzējis un sabalansēts, lai “Kreiss” superkausa mačam gatavotos ar vislielāko nopietnību. Garlaicīgi nebūs.

Tikmēr Rīgas kausa izcīņā plānots astoņu vienību starts: RTU/Beeerhouse No1, FK TUC, FK Zep/Forevers, NP/PFD, Joga Bonita (visas – Rīga), PFK Ludza/Grifs AG, Ropaži, SLV Plus (Liepāja).

Atbilstoši kausa izcīņas formātam dalībnieces tiks sadalītas divās apakšgrupās, divām labākajām no katras grupas kvalificējoties pusfinālam, kur tās turpinās cīņu par kausa titulu. Savukārt atlikušās vienības noskaidros izvietojumu no piektās līdz astotajai pozīcijai. Turnīra izloze notiks īsi pirms tā atklāšanas – pulksten 11:45, spēļu sākums – pulksten 12:00. Plānots, ka Rīgas kausa izcīņas fināla mačs sāksies pulksten 15:30, un uzreiz pēc tam notiks sacensību laureātu svinīgā sveikšanas ceremonija.

Pērn par Rīgas kausa ieguvējiem kļuva “NP/PFD”, kas finālā smagā spēlē ar 5:4 pārspēja RTU, gadu iepriekš “Kreiss” ar 6:2 pārspēja FK “TUC”, revanšējoties par zaudējumu priekšsacīkstēs, bet 2015.gadā kausu virs galvām cēla "BFS/Ropaži", kas viena apļa turnīrā apsteidza piecas konkurentes.

Rīgas Futbola federācija un Futbola Turnīru asociācija aicina visus futbola, jo īpaši – pludmales futbola, interesentus nelaist garām lielisko iespēju vērot šo dinamisko, aizraujošo spēli pašā Rīgas sirdī. Jāpiemin, ka šī būs arī teicama iespēja klātienē novērtēt Latvijas labāko pludmales futbolistu meistarību un prasmes.

Latvijas čempionāts šovasar, līdzīgi kā pērn, risināsies piecos posmos, viena posma ietvaros katrai komandai aizvadot divus mačus. Tā starts paredzēts 14.jūnijā. Divas dienas vēlāk pirmās spēles aizvadīs arī Pirmās līgas dalībnieces Jūrmalas kausa pludmales futbolā ietvaros.

Savukārt Latvijas kausa izcīņa šogad ieplānota 21. un 22.jūlijā Liepājas pludmalē.

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo