LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Piektdien, 27. aprīlī, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Rīgā norisinājās ikgadējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongress. Pēc līdzšinējā LFF prezidenta Gunta Indriksona lēmuma atkāpties no amata kongresā norisinājās jaunā LFF prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas divu gadu darbam amatā, kurās biedru atbalstu ieguva Kaspars Gorkšs.

 

camera icon FOTO GALERIJA

video icon KONGRESA IERAKSTS

LFF kongresu klātienē apmeklēja 110 no 111 balsstiesīgajiem biedriem, kas noteica, ka balsojumu apstiprināšanai nepieciešamas 56 balsis – 50% plus viena balss. Ar 71 balsi "par" LFF biedri kongresa ievadā lēma prezidenta amata vēlēšanas organizēt ar aizklātu balsojumu.

Pirmajā prezidenta amata vēlēšanu kārtā nepieciešamo 56 LFF biedru atbalstu ieguva Kaspars Gorkšs, Vadims Ļašenko ieguva 48 balsis, bet Krišjānis Kļaviņš – 4 balsis. LFF biedri tādējādi uzticējuši Kasparam Gorkšam LFF prezidenta amatu divu gadu darba termiņam.

Saskaņā ar LFF statūtiem un veikto aktuālā LFF biedru saraksta revīziju kongresam tika virzīts izslēgt no LFF biedriem astoņas organizācijas, no kurām biedri lēma izslēgt sešas - SIA SKONTO FC, SIA Torpedo Rīga, Biedrība Sporta klubs Blāzma, Biedrība Futbola klubs Jēkabpils, Biedrība Futbola klubs 1625 Liepāja un Biedrība Futbola klubs Ogre. LFF biedri lēma pret divu biedru izslēgšanu - Biedrība Sporta klubs Babīte un Biedrība FC RAITA.

LFF kongresa dalībnieki nobalsoja par 30 jaunu biedru uzņemšanu - Biedrība Futbola skola LEEVON, Mērsraga novada pašvaldība, Viļānu novada pašvaldība, Biedrība Sporta klubs Cēsis, Biedrība Future Football Latvia, Biedrība Albatroz SC, Biedrība FK Salaspils, Biedrība Sporta klubs Vēsma, Biedrība Futbola parks, Biedrība FK 02, Biedrība Sporta klubs Ugāle, Biedrība Futbola klubs METTA, Biedrība FC REAL PRO, Carnikavas novada pašvaldība, Biedrība Salaspils futbola skola, Biedrība Futbola klubs PROGRESS, Biedrība FK Aliance, SIA Olimpiskais centrs Limbaži, Biedrība SK Amber, Biedrība Rīgas futbola skola, Biedrība Caramba Football Club, Futbola klubs Jūrnieks, Biedrība FK Karosta, Stopiņu novada pašvaldība, Biedrība FC Gauja, Biedrība Sports United, Biedrība FK Jaunpils, FC Ziemeļaustrumi, Biedrība Latvijas Futbola treneru asociācija un Daugavpils futbola asociācija.

Kongresa ietvaros savu ziņojumu par 2017. gadu sniedza gan līdzšinējais LFF prezidents Guntis Indriksons, gan LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kā arī LFF izpilddirektors Edgars Pukinsks, kurš informēja kongresu par LFF pārvaldes modeļa un statūtu revīzijas darba grupas darba rezultātiem. Tika akcentēts, ka LFF pārvaldes modeļa un statūtu revīzijas process tiks turpināts arī šogad jau ar jaunievēlētā prezidenta aktīvu iesaisti, kā rezultātā LFF statūti jaunajā redakcijā tiks virzīti apstiprināšanai 2019. gada kongresā. Plānotās statūtu izmaiņas paredz skaidrāku pārvaldes institūciju noteikšanu un to pilnvaru definēšanu, biedru uzņemšanas un izslēgšanas reglamenta izstrādi, kā arī korekciju veikšanu, lai nodrošinātu pilnvērtīgu statūtu atbilstību Latvijas likumu prasībām, UEFA un FIFA normatīviem, kā arī labas pārvaldības principiem.

Par nozīmīgu ieguldījumu futbolā kongress lēma piešķirt Guntim Indriksonam Goda prezidenta statusu. Goda prezidentam nav likumā un statūtos paredzēto tiesību un pienākumu, bet padomdevēja statusā viņam ir tiesības piedalīties kongresā un izteikties debatēs bez balsstiesībām.

LFF kongress apstiprināja zvērināta neatkarīga revidenta SIA Latimira un Partneri auditēto LFF 2017. gada finanšu pārskatu un revidenta ziņojumu. Informācija par finanšu atskaiti ir pieejama LFF mājaslapā ŠEIT.

LFF kongresu klātienē apmeklēja vairāki Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) pārstāvji – FIFA Eiropas attīstības programmu menedžeris Olivers Jungs, UEFA Izpildkomitejas loceklis Mihels van Prāgs un UEFA starptautisko attiecību vadītāja Eva Paskē.

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo