LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas jaunā sezona tika uzsākta 20. un 21. februārī Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā, kur pirmajā reģionālo izlašu turnīrā tikās U-15 vecuma grupas (2002. dzimšanas gada) futbolisti no sešiem Latvijas reģioniem. Par turnīra uzvarētājiem kļuva puiši no Zemgales reģionālās izlases, finālā pārspējot vienaudžus no Kurzemes.

Turnīrā vienkopus pulcējās Rīgas, Zemgales, Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Ziemeļaustrumu izlases, kas iesākumā divās apakšgrupās aizvadīja viena apļa turnīru, bet vēlāk atkarībā no grupās ieņemtajām pozīcijām tikās spēlēs par vietām.

A apakšgrupā komandas vienu no otras šķīra vien nieka tiesa, jo visas trīs iekrāja pa diviem neizšķirtiem. Papildrādītāji noteica, ka pirmie grupā bija rīdzinieki, kuriem sekoja attiecīgi Zemgales un Vidzemes izlases. Savukārt B grupā pēc divām gūtajām uzvarām pirmo vietu ieņēma Latgales reģiona izlase, apsteidzot attiecīgi Kurzemes un Ziemeļaustrumu futbolistus. Pēcāk pusfināla dueļos Rīgas un Kurzemes izlašu spēle noslēdzās neizšķirti 1:1, bet pēcspēles sitienu sērijā ar 3:2 pārāki bija kurzemnieki, kamēr Zemgales izlase ar 1:0 pārspēja Latgales pārstāvjus.

Mačā par trešo vietu pārāka bija Rīgas reģiona izlase, uzvarot Latgales komandu ar 1:0, bet ļoti aizraujošā finālā zemgalieši prata atspēlēties un cīņas noslēdzošajās sekundēs nodrošināt panākumu pār Kurzemes izlasi ar rezultātu 3:2.

Turnīra rezultāti un izlašu sastāvi atrodami ŠEIT.

Turnīra simboliskajā izlasē vietu izpelnījās Jānis Beks (Rīga, FS Metta), Kaspars Anmanis (Zemgale, FK Tukums-2000), Dīvs Rins (Kurzeme, FA Ventspils), Deniss Meļņiks (Rīga, Rīgas Futbola skola), Aleksejs Kudeļkins (Latgale, BFC Daugavpils), Eduards Daškevičs (Latgale, BFC Daugavpils), Agris Glaudāns (Zemgale, FK Lielupe), Gļebs Cvetkovs (Rīga, Rīgas Futbola skola), Rūdolfs Zeņģis (Vidzeme, SK Super Nova/Sigulda), Uvis Dreija (Kurzeme, FA Ventspils) un Ronalds Leja (Zemgale, FK Tukums-2000).

LFF Futbola akadēmijas ziemas posma turpinājumā turpat Rīgā 27. un 28. februārī sekos turnīrs U-14 vecuma grupas (2003. dzimšanas gada) reģionālajām izlasēm. Sezona pēc reģionālo izlašu ziemas turnīriem turpināsies aprīlī LFF mācību un treniņu centrā Staicele, kur notiks mācību-treniņu spēļu sesijas U-15 un U-14 vecuma grupu futbolistiem.

LFF Futbola akadēmija visa gada garumā treniņos, turnīros, mācību-treniņu spēlēs un talantu skatēs pulcē valsts talantīgākos jaunās paaudzes futbolistus no visiem Latvijas reģioniem. Akadēmijas šīs sezonas pasākumos piedalās 2002., 2003. un 2004. dzimšanas gada puiši, vecākajiem no kuriem šis ir pēdējais apmācību gads akadēmijā. Tāpat pirmoreiz akadēmijas vēsturē tiks organizētas atsevišķas talantu skates meitenēm, kuras dzimušas 2002.-2005. gadā.

Sezonas garumā puišiem paredzēti divi mācību-treniņu spēļu cikli, septiņas talantu skates laukuma spēlētājiem un vārtsargiem, pieci reģionālo izlašu turnīri, starptautiskais LFF FA kausa izcīņas turnīrs un tradicionālā Eiropas futbola tūre. Savukārt meitenes piedalīsies kopumā trīs talantu skatēs.

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Akadēmijas galvenais treneris ir bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Jeļisejevs, bet meiteņu pasākumu virsvadība uzticēta Latvijas sieviešu futbola izlases galvenajam trenerim Didzim Matīsam.

Šī ir sestā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo