LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Laikā no 22. līdz 24. aprīlim Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" tika aizvadīts LFF Futbola akadēmijas pavasara turnīrs reģionālajām izlasēm, kurā sacentās U-14 vecuma grupas jeb 2002. dzimšanas gada futbolisti. Turnīrs izcēlās ar ļoti saspringtu cīņu par kopvērtējuma pirmo vietu, jo tās ieguvējs tika noskaidrots vien līdz ar sacensību noslēdzošo tiesneša svilpi.

 

Turnīrā spēkiem mērojās sešu Latvijas reģionu komandas, kas trīs dienu laikā katra aizvadīja pa piecām spēlēm. Nepārspētas palika gan Rīgas, gan Latgales reģionālās izlases, turklāt abas iekrāja pa 11 punktiem, kamēr to savstarpējais mačs noslēdzās neizšķirti 1:1. Pirmo vietu nedaudz labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ ieguva rīdzinieki, turklāt pie uzvaru nesošā punkta viņi tika vien turnīra noslēdzošajā mačā, kad Rīgas komanda nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Zemgales reģiona izlasi. Tieši zemgalieši šoreiz bija tie, kas noslēdza labāko trijnieku, turklāt šī reģiona izlase punktus ieguva arī pret Latgales pārstāvjiem, nospēlējot 1:1.

Kopvērtējuma tabula un spēļu rezultāti atrodami ŠEIT.

Turnīra simboliskajā izlasē iekļuva pieci Rīgas reģiona pārstāvji - Vladislavs Kapustins (Rīgas FS), Jēkabs Šmitiņš (JDFS Alberts), Svjatoslavs Čugunovs (SK Super Nova), Deniss Meļņiks (Šitika FS), Dāvis Zeltiņš (JDFS Alberts) -, divi futbolisti no Latgales - Dmitrijs Rakuls (BFC Daugavpils), Jevgeņijs Miņins (BFC Daugavpils) - un Zemgales reģioniem - Kaspars Anmanis (FK Tukums-2000), Inguss Grīnbergs (Jelgavas FA) -, kā arī pa vienam pārstāvim no Kurzemes un Vidzemes - attiecīgi Roberts Meļķis (FK Liepāja) un Rūdolfs Zenģis (SK Super Nova/Sigulda).

LFF Futbola akadēmijas pavasara pasākumu posms noslēgsies ar reģionālo izlašu turnīru U-15 vecuma grupas puišiem, kas 30. aprīlī un 1. maijā norisināsies LFF mācību un treniņu centrā "Staicele".

Pēc aprīļa LFF Futbola akadēmijas reģionālo izlašu turnīriem jūnijā un augustā norisināsies kopumā piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas talantu skates vārtsargiem. Tāpat jūnija vidū paredzēts LFF Futbola akadēmijas kausa izcīņas turnīrs, ar kuru noslēgsies 2001. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls akadēmijā, bet septembrī norisināsies noslēdzošie divi reģionālo izlašu turnīri. LFF Futbola akadēmijas sezona, kā ierasts, noslēgsies ar labāko futbolistu došanos Eiropas tūrē, kurā šoreiz piedalīsies U-13 un U-14 vecuma grupas spēlētāji.

LFF Futbola akadēmijas pasākumos visas sezonas garumā tiek pulcēti valsts talantīgie jaunās paaudzes futbolisti, lai kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Šīgada LFF Futbola akadēmijas reģionālo izlašu turnīros un talantu skatēs piedalās 2001., 2002. un 2003. dzimšanas gada futbolisti, kurus rūpīgi atlasa reģionālo izlašu vadītāji un LFF Futbola akadēmijas treneri.

Šī ir piektā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Līdzšinējos gados akadēmija sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuriem tā palīdz iegūt vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā papildu motivācija veiksmīgai jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11. LFF Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi ar ikdienas treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmējot Latvijas jaunatnes izlašu un nacionālās valstsvienības, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju.

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo