LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Par Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas U-14 vecuma grupas (2001. dzimšanas gada) reģionu izlašu turnīra uzvarētājiem kļuvuši Rīgas reģiona izlases (vecākais treneris Dmitrijs Kohans) jaunie futbolisti. LFF Futbola akadēmijas pavasara posma otrās sacensības no 1. līdz 3. maijam norisinājās LFF mācību un treniņu centrā "Staicele".

Turnīra četrās spēlēs Rīgas reģiona izlase izcīnīja trīs uzvaras un reizi cīnījās neizšķirti. Komandas saspringtākā spēle izvērtās pret Kurzemes reģiona (vecākais treneris Igors Kičigins) jaunajiem futbolistiem, kas noslēdzās neizšķirti 2:2. Ar septiņiem punktiem kopvērtējuma otrajā un trešajā vietā aiz rīdziniekiem sekoja tieši Kurzemes un Latgales (vecākais treneris Andrejs Sipailo) reģionu izlases. Turnīrā spēkojās arī Vidzemes (vecākais treneris Andis Rozītis) un Zemgales (vecākais treneris Jānis Čaplinskis) U-14 vecuma grupas futbolisti.

Rīgas reģiona izlase tika pie četrām vietām sacensību simboliskajā izlasē - Aleksejs Krjukovičs (Šitika Futbola skola), Renārs Varslavāns (FS Metta), Davids Amdurs (Rīgas Futbola skola) un Robins Ušackis (FS Metta). Trīs vietas simboliskajā izlasē aizņēma Latgales reģiona izlases pārstāvji - Ivans Dubodelovs (BFC Daugavpils), Leonīds Truskovskis (BFC Daugavpils) un Roberts Magrins (BFC Daugavpils). Vidzemes reģiona izlasi simboliskajā vienpadsmitniekā pārstāvēja Elvis Ābols (Vidzemes Futbola centrs) un Kārlis Zvirbulis (Vidzemes Futbola centrs), Zemgales pārstāvis izlasē bija Kristofers Zviņģelis (JFA Jelgava), bet Kurzemi simboliskajā izlasē pārstāvēja Anrijs Sivoha-Lagzdiņš (Ventspils OC).

LFF Futbola akadēmijas pavasara turnīru posms noslēgsies no 8. līdz 10. maijam, kad LFF mācību un treniņu centrā "Staicele" spēkiem mērosies Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes U-15 (2000. dzimšanas gada) reģionu izlases.

Trīs labākās turnīra izlases tiek apbalvotas ar kausiem un diplomiem. Visu izlašu spēlētāji saņem LFF diplomus un suvenīrus. Tāpat apbalvoti tiek turnīra labākie 11 spēlētāji, kas veido simbolisko izlasi.

Šogad LFF Futbola akadēmijas pasākumos piedalās 2000., 2001. un 2002. gadā dzimušie talantīgie Latvijas jaunie futbolisti, kurus visas sezonas garumā izraugās reģionu izlašu treneri.

Jau vēstīts, ka LFF Futbola akadēmijas 2015. gada sezona tika ievadīta februārī ar diviem reģionu izlašu ziemas turnīriem Rīgā. U-15 vecuma grupā pirmo vietu izcīnīja Latgales jaunie futbolisti, bet U-14 vecuma grupas turnīrā pirmajā vietā ierindojās Rīgas reģiona izlase. Savukārt aprīļa beigās "Staicelē" risinājās pirmais pavasara posma turnīrs, kad U-13 konkurencē labākie bija Latgales reģiona jaunie futbolisti.

Sezonas turpinājumā jūnijā un augustā LFF mācību un treniņu centrā "Staicele" risināsies par tradicionālajām kļuvušās kopumā piecas talantu skates visās trīs vecuma grupās, kā arī divas atsevišķas talantu skates jaunajiem vārtsargiem. Jūnija izskaņā turpat risināsies Futbola akadēmijas (FA) kausa izcīņas turnīrs. Pēc tam septembrī risināsies vēl divi reģionu izlašu turnīri, bet sezona novembrī noslēgsies ar labāko futbolistu došanos Eiropas tūrē, tajā piedaloties 2001. un 2002. gadā dzimušajiem spēlētājiem.

Sezonas garumā Futbola akadēmijas esošie talanti un spožākie absolventi papildu motivācijas un iespaidu iegūšanas nolūkos tiek iesaistīti Latvijas nacionālās izlases treniņu darbā.

Ar LFF Valdes lēmumu Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi cerot ar treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmēt Latvijas jaunatnes un nacionālās izlases, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju. LFF Futbola akadēmijas stratēģiskais mērķis ir vispusīgi attīstīt, motivēt un atbalstīt labākos un talantīgākos pašmāju futbolistus, sagatavojot viņus kā potenciālus spēlētājus Latvijas izlasēm un audzinot viņus kā vispusīgi attīstītas personības.

camera icon Bildes

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo