LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

No 24. līdz 26. aprīlim Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" risinājās LFF Futbola akadēmijas 2015. gada sezonas pirmais pavasara posma reģionu izlašu turnīrs, kurā sacentās U-13 vecuma grupas (2002. dzimšanas gada) jaunie futbolisti. Kopvērtējuma pirmo vietu izcīnīja Latgales reģiona pārstāvji (treneri Ivans Maksimčuks un Juris Kaņepe).

Piecās turnīra spēlēs Latgales reģiona U-13 izlase izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu, par diviem punktiem apsteidzot Zemgales reģiona (galvenais treneris Artjoms Grudcins) jaunos futbolistus. Labāko trijnieku noslēdza Kurzemes reģiona (treneris Aleksandrs Daņilovs) U-13 izlase, kurai sekoja Rīgas (galvenais treneris Viktors Mazurs), Vidzemes (galvenais treneris Andis Ādamsons) un Ziemeļaustrumu (treneri Mihails Oļipovs un Vitālijs Voskāns) reģiona pārstāvji.

Turnīra simboliskajā izlasē iekļuva pa trim pārstāvjiem no Latgales (Eduards Daškevičs, Dmitrijs Rakuls un Daniils Pavļukovičs) un Zemgales (Agris Glaudans, Ronalds Leja un Rūdolfs Rengolcs) reģionu izlasēm. Pa diviem pārstāvjiem simboliskajā izlasē spēlēja Rīgas (Jēkabs Šmitiņš un Henrijs Vindelis) un Kurzemes (Danils Degterjovs un Germans Romanovskis) reģionu izlasēs, bet viens futbolists (Reinis Mačulans) pārstāvēja Vidzemes reģiona izlasi.

Nākamajos divos pavasara turnīros piedalīsies Rīgas, Kurzemes, Zemgales, Latgales un Vidzemes reģionu izlases. Vispirms no 1. līdz 3. maijam spēkiem mērosies U-14 vecuma grupas (2001. dzimšanas gada) komandas, bet no 8. līdz 10. maijam savā starpā tiksies U-15 vecuma grupas (2000. dzimšanas gada) futbolisti.

Trīs labākās turnīra izlases tiek apbalvotas ar kausiem un diplomiem. Visu izlašu spēlētāji saņem LFF diplomus un suvenīrus. Tāpat apbalvoti tiek turnīra labākie 11 spēlētāji, kas veido simbolisko izlasi.

Šogad LFF Futbola akadēmijas pasākumos piedalās 2000., 2001. un 2002. gadā dzimušie talantīgie Latvijas jaunie futbolisti, kurus visas sezonas garumā izraugās reģionu izlašu treneri.

Jau vēstīts, ka LFF Futbola akadēmijas 2015. gada sezona tika ievadīta februārī ar diviem reģionu izlašu ziemas turnīriem Rīgā. U-15 vecuma grupā pirmo vietu izcīnīja Latgales jaunie futbolisti, bet U-14 vecuma grupas turnīrā pirmajā vietā ierindojās Rīgas reģiona izlase.

Sezonas turpinājumā jūnijā un augustā LFF mācību un treniņu centrā "Staicele" risināsies par tradicionālajām kļuvušās kopumā piecas talantu skates visās trīs vecuma grupās, kā arī divas atsevišķas talantu skates jaunajiem vārtsargiem. Jūnija izskaņā turpat risināsies Futbola akadēmijas (FA) kausa izcīņas turnīrs. Pēc tam septembrī risināsies vēl divi reģionu izlašu turnīri, bet sezona novembrī noslēgsies ar labāko futbolistu došanos Eiropas tūrē, tajā piedaloties 2001. un 2002. gadā dzimušajiem spēlētājiem.

Sezonas garumā Futbola akadēmijas esošie talanti un spožākie absolventi papildu motivācijas un iespaidu iegūšanas nolūkos tiek iesaistīti Latvijas nacionālās izlases treniņu darbā.

Ar LFF Valdes lēmumu Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi cerot ar treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmēt Latvijas jaunatnes un nacionālās izlases, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju. LFF Futbola akadēmijas stratēģiskais mērķis ir vispusīgi attīstīt, motivēt un atbalstīt labākos un talantīgākos pašmāju futbolistus, sagatavojot viņus kā potenciālus spēlētājus Latvijas izlasēm un audzinot viņus kā vispusīgi attīstītas personības.

camera icon Bildes

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo