LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Svētdien, 2016. gada 18. septembrī, “Futbola Dienas 2016” ietvaros RTU mākslīgā seguma laukumā Rīgā, Daugavgrīvas ielā 56a, piekto reizi risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais veterānu minifutbola (8x8) turnīrs. Par sacensību uzvarētāju deviņu komandu konkurencē kļuva “Sportima” vienība, uzvarot visas piecas spēles un tikai divas reizes ielaižot bumbu savos vārtos.

Jau informējām, ka dalībai veterānu minifutbola sacensībām pieteicās deviņas komandas, kuras ar izlozes palīdzību tika sadalītas divās apakšgrupās, pēc kurām divas grupu labākās vienības turpināja cīņu par medaļām pusfinālos un mačos par godalgotajām vietām. Atbilstoši izlozes rezultātiem A grupā savā starpā spēkojās “Impakt (FK DEVRO)”, “Viesulis”, “Petrow/02”, “NICO” un “FREE”, kamēr B apakšgrupā plecu pie pleca cīnījās “JUVS”, “Sportima”, “Latvijas finieris” un sacensību debitante “Aizkraukle”.

A grupā vispārliecinošāk sevi apliecināja “NICO”, uzvarot visas četras cīņas un bez lielām grūtībām iekļūstot pusfinālā. Tikmēr septiņus punktus izcīnīja gan “Viesulis”, gan “FREE” un tā kā abu pretinieču savstarpējā spēle noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu priekšrocību cīņā par otro vietu ieguva “Viesulis” komanda, kurai pie līdzīgas vārtu attiecības (8:5 un 4:1) bija vairāk iesisto vārtu. Tikmēr abas atlikušās apakšgrupas vienības – “Impakt (FK DEVRO)” un “Petrow/02” - spēja iekrāt tikai vienu punktu pēc abpusējā mačā iegūtā neizšķirta 0:0.

Veterānu minifutbola turnīra B apakšgrupā, izcīnot maksimāli iespējamos deviņus punktus, pirmo vietu nodrošināja “Sportima”, bet otrās un trešās vietas ieguvējas – “Latvijas finieris” un “Aizkraukle” - līdzīgi kā A grupā sakrāja vienādu punktu skaitu, proti, četrus. Tā kā labāka vārtu attiecība bija “Latvijas finieris” veterānu komandai (3:2 pret 3:6), tad tā arī ieguva priekšrocību cīņā par otro vietu, savukārt “JUVS”, zaudējot visas trīs cīņas, ierindojās grupas tabulas beidzamajā ailītē.

Pusfinālos uzvaras izcīnīja abu grupu pirmās vietas: “NICO” ar 2:1 pieveica “Latvijas finieris”, savukārt “Sportima” ar 1:0 pārspēja “Viesulis” komandu. Cīņā par bronzas godalgām “Viesulis” prata reabilitēties par neveiksmi pusfinālā un ar 2:0 lika kapitulēt “Latvijas finieris” vienībai, kamēr fināla spēles iznākumu izšķīra vieni vārti – minimāls 1:0 handikaps ļāva “Sportima” veterāniem uzveikt “NICO” un kļūt par piektā veterānu minifutbola turnīra zelta godalgu laureātiem.

Uzreiz pēc turnīra noslēguma risinājās svinīgā sacensību dalībnieku apbalvošanas ceremonija, kurā ar kausiem un medaļām tika sveikti laureāti. Tāpat tika noteikti labākie futbolisti individuālajā vērtējumā: kā rezultatīvākais spēlētājs tika sveikts sešus vārtus guvušais Sergejs Soldatenkovs (“NICO”), bet attiecīgi labākā vārtsarga un spēlētāja godu organizatori piešķīra čempiones pārstāvjiem Vladimiram Lukoninam un Oļegam Blagonadeždinam. Profesionālākā menedžera nominācijā tika sveikts Ilgonis Upītis (“NICO”), bet “fair-play” balvu saņēma “Latvijas finieris” komanda. Un pašās beigās bez garšīgām balvām no organizatoriem nepalika neviens seniors.

RFF un LFF izsaka pateicību visām veterānu komandām par dalību un gaida nākamajās senioru sacensībās.

Kā zināms, RFF rīko vienas dienas veterānu kausa izcīņu minifutbolā vienreiz gadā rudenī kopš 2013. gada. Pērn par sacensību uzvarētāju kļuva FK “Rīnūži Rīga”, kas šogad turnīrā nepiedalījās.

Vairāk informācijas par senioru sacensībām ir RFF mājaslapā www.riga.lff.lv

Turnīra rezultāti

camera icon Dalībnieku foto

camera icon Turnīra foto

video icon
Turnīra video

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo