LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Iepriekšējo sestdien RTU stadionā Pārdaugavā jau 11. reizi notikušais veterānu futbola turnīrs “Ulmanis&Smirnovs Kauss 2015” noslēdzās ar Lietuvas komandas “Šauļi” triumfu. Kaimiņvalsti pārstāvošā komanda līdz šim ne reizi nebija uzvarējusi šajās sacensībās. Otro vietu ieguva Latvijas futbola kādreizējo meistaru vienība “Ostenieks”.

 

“Šauļi” sevi pārliecinoši apliecināja jau pusfinālā, kur ar rezultātu 6:2 sagrāva pērnā gada titula ieguvēju Latvijas vienību “Daugava”. Jāpiebilst, ka mača gaitā mūsu vecmeistari pabija gan vadībā ar 1:0 handikapu (rezultāts tika atklāts jau pirmajā minūtē), gan arī atspēlējās no 1:3 līdz 2:3, tomēr mača noslēgumā jūtamu pārsvaru meistarībā nodemonstrēja ciemiņi.

Otrajā pusfinālā Latviju pārstāvošā “Ostenieks” samērā pārliecinoši ar 3:0 uzveica “Žagare” vienību, nodrošinot sev vietu finālā, kur ar identisku rezultātu tomēr bija spiesta atzīt Šauļu pilsētas veterānu pārākumu.

Īsts “saldais ēdiens” turnīra vērotājus gaidīja mačā par trešo vietu, kur “Žagare” futbolisti, esot zaudētāju lomā ar 2:3, izglābās no neveiksmes pēdējā minūtē, panākot izlīdzinājumu, kad komandas futbolists guva skaistus vārtus ar galvu pēc stūra sitiena. “Pendeļu” sērijā pēc pieciem katras komandas izpildītajiem sitieniem rezultāts joprojām bija neizšķirts 4:4, tādēļ “futbola loterija” turpinājās līdz kādas komandas pirmajai kļūdai. Šeit sportiskā veiksme uzsmaidīja Latvijas komandai, kas spēja gūt virsroku ar rezultātu 6:5.

Uzreiz pēc turnīra noslēguma risinājās svinīgā sacensību dalībnieku apbalvošanas ceremonija, kurā pats sacensības klātienē skatījušais kādreizējais futbola lielmeistars Georgijs Smirnovs teica runu, paužot prieku par lielisko atmosfēru turnīrā un izsakot cerību, ka turnīra tradīcijas tiks koptas arī tālākā nākotnē.

Visas komandas un futbolisti tika apbalvoti ar kausiem un piemiņas medaļām. Tāpat tika noteikti vērtīgākie katras vienības futbolisti individuālajā vērtējumā, kurus izvēlējās kapteiņi. Par vērtīgāko “Daugava” rindās tika atzīts Sergejs Teterjatņikovs, “Ostenieks” vienībā šo godu izpelnījās Viktors Lazarenko, savukārt viesu sastāvos nominēti tika Indriatis Kazis (“Žagare”) un Osvaldas Jocus (“Šauļi”).

Ar piemiņas apbalvojumiem tika godināts arī pats pasākuma “vaininieks” G.Smirnovs un visus mačus apkalpojušie tiesneši Pjotrs Babickis un Ivars Kazāks. Pēc apbalvošanas ceremonijas sacensību dalībniekiem tika organizēts furšets, kur izbijušie futbola meistari varēja turpināt izbaudīt turnīra neoficiālo daļu brīvā un nepiespiestā atmosfērā.

Jāpiebilst, ka arī šogad turnīra dalībnieku pulku kuplināja tādi aizgājušo gadu Latvijas futbola skatuves meistari kā Jānis Zeltiņš, Armands Zeiberliņš, Aleksejs Šarando, Georgs Isajevs un citi.

camera icon Foto

video icon Video

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo